Ilumnia LEMS driver

Ilumnia LEMS driver

De ontwikkelaars van de Ilumnia LEMS driver wilden de beste luidsprekers ter wereld overstijgen met een ultrasnelle driver die niet vervormde en maximaal lineair en zonder compressie was.

Het doel was om 100% van de energie van het versterkersignaal (muzieksignaal) direct en alleen bij de conus te krijgen. Zodanig dat zelfs het kleinste signaal vertaald wordt in een beweging van de conus (micro detail) en met een snelle transient response van grote signalen (macro dynamiek).

Lems drive

Perfecte plaatsing

Door de plaatsing van de LEMS driver met een kanteling van 9 graden (bij Ilumnia Vocalis 13 graden) worden de nadelige nadelen van rondstralers ondervangen en is er geen versmering door reflecties van wanden en blijft de plaatsing perfect.

Linear Excursion Motor System

Het resultaat was de LEMS (Linear Excursion Motor System) driver met vrij hangende conus. Zonder spider en surround dus – onderdelen die traagheid, vervorming en non-lineariteit in traditionele conus speakers veroorzaken. De conus zelf kon hierdoor bovendien ultralicht gehouden worden voor nog betere signaaloverdracht en snelheid.
 

Lems on top

Ontdek meer over Ilumnia

Externe hoogwaardige stroomvoorziening

Een elektromagnetisch veld gevoed door de voeding

Directionele tweeter

Een directionele softdome zijden tweeter

Instelbare balans

Pas uw tweeterfrequentie aan

Gestapeld multiplex ontwerp

Een staaltje vakmanschap van de hoogste orde

Aanpasbare laagweergave

Aanpasbare laagweergave naar voorkeur

Semi-Omnidirectioneel geluid

Met behoud van pinpoint focus