Technische vragen

Waarom is de Ilumnia luidspreker een uniek concept?

Ilumnia luidsprekers hebben de afgelopen jaren een solide reputatie opgebouwd betreffende state-of-the-art audioweergave. Getuigen daarvan zijn de vele lovende reviews maar nog belangrijker, de steeds groeiende groep van liefhebbers die de stap naar Ilumnia reeds gezet hebben.

De unieke LEMS driver heeft een volledig zwevende en zeer lichte conus van amper 15 gram totaal bewegende massa. Zwevend wil zeggen dat hij geen fysieke ophanging meer heeft in de vorm van een rolrand en spider, maar in plaats daarvan een electro-magnetische ophanging die bovendien 100% lineair is over het volledige bereik van de conus. Dit is uniek in de wereld. Deze lineariteit zorgt voor de laagste vervormingscijfers ooit gemeten bij een elektro-dynamische luidspreker driver.

De combinatie van een lichte massa en volledige bewegingsvrijheid maakt dat de conus een zeer lage inertie kent en dus bliksemsnel kan accelereren (het vermogen om vanuit stilstand te “vertrekken”) én een zeer lage kinetische energie heeft (en dus zeer snel kan “stoppen”). Bovendien zorgt de afwezigheid van een fysieke ophanging ervoor dat er niets van het delicate muzieksignaal geabsorbeerd wordt door de ophanging zelf.

Snelheid en lineariteit zijn volgens de ontwerpers van Ilumnia de 2 belangrijkste eigenschappen waaraan een driver moet voldoen. Zij zijn de ingrediënten voor hoge resolutie (=snelheid) en een vervormingsvrije (=lineariteit) weergave. Wanneer aan deze twee parameters voldaan is heb je de sleutel tot een natuurlijke en realistische weergave van geluid. De LEMS is ontworpen met als doel om alle elementen die in de weg staan van deze 2 parameters te elimineren uit het ontwerp van de klassieke luidsprekerdriver. 7 jaar heeft het hen gekost en de LEMS driver is het resultaat.

Al deze kenmerken van de LEMS te samen zorgen voor een supersnelle-, dynamische-, en volledig vervormingsvrije- en compressie loze weergave. Hierdoor lijkt het geluid direct en op natuurlijke wijze vanuit de bron te komen in plaats vanuit een driver.

Ilumnia luidsprekers combineren een moeiteloze- en realistische luisterervaring met een bijzonder ontwerp en ambachtelijke productie.

De Magister MK2 heeft een verder geperfectioneerd filter, dat nog steeds eenvoudig in ontwerp blijft en verder zijn er verbeterde mogelijkheden voor een optimale afstemming van de luidspreker op de luisterruimte.