Algemene vragen

Welk advies geven jullie over mijn totaal audio budget?

Meestal is ons advies om te beginnen bij de speaker, dan de versterker, dan de bron en dan pas de bekabeling. De hoofdreden daarvan is dat je van de klank van je speaker moet houden vanaf dag één, zelfs met mindere elektronica. Als je dan de speaker van je dromen gevonden hebt kan je deze nóg beter laten klinken met een goed matchende versterker. En daarna nóg beter met een goede bron en kabels.

Het volgende advies aan u als muziekliefhebber en kritische luisteraar is ook eenvoudig. Alleen door te luisteren krijgt u een impressie van hoe een dynamische luidspreker zonder mechanische ophanging van de conus klinkt en of het volledig vrije-, transparante-, onvervormde-, snelle- en ultra-lineaire geluid van onze LEMS driver u bevalt.

Hierbij is het goed om te weten dat de aanschaf van Ilumnia luidsprekers niet noodzakelijk betekent dat u uw versterker hoeft te vervangen. Juist de extreem natuurlijke weergave zorgt ervoor dat veel kwaliteitsversterkers goed met Ilumnia gaan en de unieke mogelijkheid bij de Magister om de stijfheid van de ophanging van de conus magnetisch af te stemmen op de dempingsfactor van de versterker, maakt een aanpassing aan elk type versterker (transistor of buis) zeer goed mogelijk.

Wij wensen u veel luisterplezier!